Virus COVID-19 je organizatorje in vodstvo F1 prisilil v preložitev prvih osmih dirk svetovnega prvenstva za sezono 2020, nove preložitve dirk se pričakujejo tudi ta mesec. Predsednik F1 Chase Carey je za britanski BBC dejal, da zdaj resno razmišljajo o možnosti, da bi dirke potekale za zaprtimi vrati, brez gledalcev.

Carey je po ponedeljkovem kriznem sestanku vodstva F1 dodal, da upanje, da bodo v skrajšani sezoni 2020 vseeno izpeljali od 15 do 18 dirk, obstaja. Tekmovanje naj bi oživili to poletje, a širjenje novega koronavirusa je poskrbelo za veliko negotovost.

Vodilni v F1 zdaj resno razmišljajo o možnosti, da bi nekaj dirk za VN organizirali brez gledalcev in vseeno začeli sezono še pred koncem prepovedi druženja.

Za zdaj vodilni v F1 upajo, da bodo restriktivni ukrepi po vsej Evropi vodili do takšnega izboljšanja položaja glede novega koronavirusa, da bo nekaj dirk julija ali avgusta lahko potekalo za zaprtimi vrati. Eden od predlogov je, da bi sezono začeli z dirko za VN Velike Britanije v Silverstonu, ki je najbolj verjetno prizorišče starta v sezono, saj ima sedem od desetih ekip sedež v tej državi.

Please follow and like us: