Zaradi izrednega stanja na Portugalskem in ┼íe huj┼íega v Italiji okoli corona virusa so potekale obse┼żne razprave, v katerih so sodelovali nacionalni organi obeh dr┼żav, FIA in promotor WRC. S soglasnim soglasjem vseh strank sta organizatorja Autom├│vel Club de Portugal (ACP) in Automobile Club d’Italia (ACI) zahtevala odlog njunih dirk.

Vodafone Rally de Portugal, peta dirka svetovnega reli prvenstva FIA, bi moral biti v Matosinhosu od 21. do 24. maja. Rally Italia Sardegna, šesti krog, naj bi bil na Sardiniji od 4. do 7. junija.

vir:rallydeportugal

Predsednik AKP Carlos Barbosa je dejal:

“Vsem na┼íim podpornikom in partnerjem se ┼żelimo zahvaliti za razumevanje in se veselimo, da jih bomo pozneje pozneje sprejeli v Matosinhosu.”

Predsednik ACI Angelo Sticchi Damiani je dejal:

“Avtomobilski klub d’Italia, kot zveza italijanskih dirk in kot organizator Rally Italia Sardegna, se z FIA in  z promotorjem WRC pogaja, da bi dolo─Źili nov datum za dogodek velikega presti┼ża in velikega zgodovinskega pomena. ”

WRC Promotor in FIA ┼íe naprej natan─Źno spremljata stanje v prizadetih dr┼żavah zaradi prihodnjih dirk, pa tudi doma─Źih dr┼żav WRC ekip in vseh tekmovalcev.

Direktor WRC Promotorja Oliver Ciesla je povedal:

“Vse strani si bodo prizadevale za dolo─Źitev mo┼żnih nadomestnih datumov za prelo┼żene dirke pozneje v sezoni, ─Źe se bodo razmere COVID-19 izbolj┼íale, upo┼ítevajo─Ź logistiko prvenstva, zmo┼żnost tekmovalcev, da ponovno potujejo, in sposobnost organizatorjev, da se pripravijo na izvedbo dirk WRC.”

Vsi ljubitelji avtomoto ┼íporta mo─Źno upamo, da se bo izpeljalo vsaj nekaj dirk v tem “viroznem” letu 2020.

 
Please follow and like us: