Svetovno prvenstvo v speedwayu oziroma elitna serija grand prix bi se morala pričeti 16. maja na Poljskem, a so tudi v tej panogi bili primorani prestaviti uvodno dirko zaradi corona virusa.

Zaradi prepovedi, ki jo je poljska vlada uvedla do vseh dogodkov na prostem do nadaljnjega, in sicer zaradi globalnih zdravstvenih razmer zaradi COVID-19 ,so bili primorani prestaviti uvodno dirko PZM Varšava FIM Speedway na Poljskem. Ta odločitev je bila sprejeta po skrbnem premisleku in posvetovanju s Poljsko avto moto zvezo, FIM, BSI Speedway in PL.2012 + (upravljavec stadiona PGE Narodowy), zaradi skrbi do dirkačev, gledalcev in vseh, ki so kakorkoli upeti v ta dogodek. Dirka je  začasno prestavljena na 8. avgust. Za informacije o vstopnicah obiščite www.KupBilet.pl.

Za zdaj je to edina sprememba v koledarju. Po novem se bo sezona tako, če ne bo novih odpovedi, začela 30. maja v nemškem Teterowu.

vir:amzs.si
vir: amzs.si

Že prej pa je vodstvo tekmovanja v speedwayu začasno odpovedalo polfinalni dirki pokala narodov, ki bi morali bito v nemškem Landshutu in latvijskem Daugavpilusu konec aprila in v začetku maja. Na prvi bi morala v družbi Nemčije, Poljske, Danske, Češke, Francije in Italije nastopiti tudi slovenska reprezentanca. Prav tako pa so začasno odpovedali tudi finale tega tekmovanja, ki bi moral biti po prvotnih načrtih v britanskem kraju Belle Vue 8. in 9. maja. Nove datume vseh treh tekmovanj bo vodstvo tekmovanja skušalo določiti čim prej.


Predviden koledar dirk za sezono 2020:

  1. 30. maj: VN Nemčije (Teterow)
  2. 13. junij: VN Češke (Praga)
  3. 18. julij: VN Velike Britanije (Cardiff)
  4. 25. julij: VN Švedske (Hallstavik)
  5. 1. avgust: VN Poljske (Vroclav)
  6. 8. avgust: VN Poljske (Varšava)
  7. 15. avgust: VN Skandinavije (Malilla, Švedska)
  8. 29. avgust: VN Rusije (Toljati)
  9. 12. september: VN Danske (Vojens)
  10. 3. oktober: VN Poljske (Torun)
Please follow and like us: