Po obsežnih pogovorih s FIA, formulo 1 in vlado Azerbajdžanske republike, je dirka na Baku City Circuit (BCC) za veliko nagrado Azerbajdžana 2020 , ki naj bi potekala med 5. in 7. junijem preložena.

O odložitvi so se dogovorili po obsežnih razpravah s formulo 1 ter federacijo FIA in vlado Azerbajdžanske republike. Vzrok nam je dobro znan in sicer zaradi pandemije COVID-19 in je v celoti temeljilo na strokovnih smernicah, ki so jih zagotovili ustrezni organi. Glavna je skrb BCC za zdravje in dobro počutje Azerbajdžanov, pa tudi vseh gostujočih navijačev, osebja in udeležencev prvenstva F1. BCC obžaluje in deli razočaranje z navijači, ker letos junija ne bodo mogli doživeti vrhunce dirke motošporta po ulicah Bakuja.

Vir: formula1.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

izjava organizatorjev Azerbajdžanske velike nagrade FIA ​​Formule 1:

Še naprej bomo tesno sodelovali s formulo 1, FIA in vlado Azerbajdžanske republike pri spremljanju razmer z namenom napovedi novega datuma dirke pozneje v sezoni 2020. Vse vstopnice za FIA Formula 1 Azerbajdžanska velika nagrada 2020 bodo še naprej veljavne, brez dodatnih formalnosti. Takoj, ko se potrdi nov datum Grand Prixa, bodo vsi gledalci ustrezno obveščeni o razpoložljivih možnostih, tako za tiste, ki so kupili svoje vstopnice prek spletnega mesta Baku City Circuit (www.bakucitycircuit.com) kot tudi prek drugih kanalov. Misli vseh v mestu Baku City Circuit v tej zahtevni in brez primere situaciji izzvenijo vsem tistim, ki jih je neposredno in posredno prizadela pandemija koronavirusa. Vsem našim podpornikom, strankam in partnerjem se zahvaljujemo za razumevanje in se veselimo, da vas bomo pozneje v letu nazaj sprejeli v Baku za bolj nepredvidljive in navdušujoče dirkaške akcije v Domu uličnih borcev. Medtem vas prosimo, da ostanete na varnem in ostanete doma, če lahko.

 

 

 

Please follow and like us: