Potem ko je nekdanji svetovni prvak v motociklizmu Valentino Rossi, ki je po lanski sezoni končal kariero na dveh kolesih, že decembra lani napovedal selitev med avtomobilske dirkače, je napoved danes tudi uradno uresničil. V seriji GT World Challenge Europe se bo pridružil ekipi Audi WRT.

Italijanski veteran, ki je konec leta 2021 po več kot dveh desetletjih končal zelo uspešno kariero motociklističnega dirkača, se je v preteklosti že večkrat preizkusil tudi v avtomobilističnih tekmovanjih. Lani jeseni je tudi opravil prve teste za ekipo Audi WRT, danes je moštvo sporočilo, da bo Rossi del postave za letošnjo sezono.

Moštvo je aktualni prvak serije GT World Challenge Europe, eden od morebitnih ciljev sodelovanja z Rossijem pa bi lahko bila tudi slovita dirka 24 ur Le Mansa.

Seveda bo imel devetkratni svetovni prvak na novem dirkaškem orodju svojo prepoznavno številko 46.

“Navdušen sem, da se bom pridružil ekipi WRT za celotno sezono tekmovanja World Challenge Europe. Vsi veste, da sem bil vedno navdušen nad avtomobilskimi dirkalniki in da sem si vedno želel dirkati na štirih kolesih. Zdaj, ko je moje kariere v motoGP konec, se bom lahko povsem posvetil avtomobilskemu programu na najvišji ravni in s profesionalnim pristopom. Ekipa WRT je zame najboljša rešitev, komaj čakam na novo avanturo,” je za spletno stran motoGP dejal Rossi.

Vir:STA

Please follow and like us: