Nemški dirkač formule 1 Sebastian Vettel bo po koncu te sezone, ki se zaradi epidemije novega koronavirusa ni še niti začela, zapustil moštvo iz Maranella. Novico je najprej objavilo več avtomobilističnih medijev, zdaj pa sta Ferrari in Vettel potrdila, da ne bosta podaljšala pogodbe, ki se bo iztekla konec leta.

Foto: Reuters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To je danes zjutraj potem, ko so pogajanja zašla v slepo ulico, potrdil Ferrari.”Odločitev smo sprejeli skupaj s Sebastianom. Vsi verjamemo, da je tako najbolje, res pa je, da odločitev ni bila lahka. Sebastian nam veliko pomeni, ne le kot dirkač, pač pa tudi kot osebnost,” je sporočil vodja ekipe Mattio Binotto in dodal: “Že zdaj je del zgodovine naše ekipe, vedno smo občudovali njegovo profesionalnost in človeške vrednote.”

Vettel je pri Ferrariju šesto sezono, doslej pa je neuspešno lovil največji cilj, ki si ga je zadal ob prihodu v italijansko ekipo. Štirikratni svetovni prvak namreč še nima naslova najboljšega na svetu, odkar je prestopil iz Red Bulla. V zadnji sezoni je bil zelo razočaran po le petem mestu v skupnem seštevku, za nameček je pred njim končal še mladi Ferrarijev up Monačan Charles Leclerc. Ta si je že zagotovil dolgoletno pogodbo, saj je sodelovanje decembra lani podaljšal do leta 2024, danes pa se je Vettlu tudi zahvalil prek Twitterja: “Nikoli se nisem naučil toliko kot zdaj, ko sem bil tvoj sotekmovalec. Hvala za vse, Seb.”

Vettel je bil med letoma 2010 in 2013 štirikrat svetovni prvak s takrat najboljšo ekipo Red Bull. Po selitvi k Ferrariju takšnih uspehov ni ponovil. Po prvi pogodbi je leta 2017 podpisal novo triletno do letos.

Kam pa sedaj?

Pojavljajo se ugibanja, kam bi se lahko Vettel preselil, ko ne bo več član Ferrarija. Trenutno je v F1 malo odprtih možnosti, pri Vettlovi nekdanji ekipi Red Bull zdaj stavijo predvsem na mladega Nizozemca Maxa Verstappna.

Toto Wolff je v pogovoru za nemško tiskovno agencijo DPA namreč namignil, da v ekipi niso popolnoma proti zamisli, da bi Vettla povabili k sodelovanju… A kaj bo na to idejo rekel Lewis Hamilton, ki sicer tudi še ni podaljšal sodelovanja z Mercedesom? Pustimo se presenetiti  😉 .

Please follow and like us: