autodoc.si


kontakt
top title
Ljublajna

C

Menu
0 Comments

Prihodnji teden se na Dan žena v Ženevi prične osrednji avtomobilski salon v Evropi. Razstavljalo bo 180 družb, letos bodo manjkali le redki.

Ženeva bo ponovno gostila osrednji evropski avtomobilski salon, ki ga organizirajo že 88 let. Letos bo na razstavišču Palaexpo sodelovalo 180 razstavljavcev, ki se bodo predstavili na skupno 106 tisoč kvadratnih metrih. Salon bo v torek in sredo odprt za predstavnike medijev in industrije, za javnost pa bo prvič vrata odprl 8. marca. Do 18. marca pričakujejo organizatorji okrog 800 tisoč obiskovalcev.

PREGLED RAZSTAVNEGA PROSTORA

[su_document url=”https://www.gims.swiss/media/document/1/salon-de-l-auto-2018-plan-des-marques-3d-21.02.18.pdf”]


Udeležba razstavljalcev na salonu bo letos skoraj popolna. Manjkale bodo le znamke Infiniti, DS, Chevrolet, Opel in tudi ameriška Tesla.

Med pomembnejšimi temami bo letos v Ženevi prav gotovo ekološko vprašanje glede omejevanja starejših dizelskih vozil v Nemčiji.

Poleg zanimivih električnih vozil bomo lahko na razstaviščih videli vedno zanimive eksotične superšportnike, ki so namenjeni najbolj petičnim kupcem in seveda ogromno vozil namenjenih “navadnim smrtnikom”.

Kaj pa Slovenija-Ljubljana?

Lani smo lahko po le nekaj tednih po zaprtju Ženevskega salona v Ljubljani videli vse glavne novosti, ki so bile tam predstavljene.Kaj pa letos?

Kot vemo so imeli uvozniki znamk, ki so združeni v Sekcijo avtomobilskih uvoznikov pri Trgovinski zbornici Sloveniji, osnovno idejo o bienalni organizaciji slovenskega avtomobilskega salona. Sekcija se je skupaj s predstavniki uvoznikov že odločila, da salona prihodnje leto (2019) v Ljubljani ne bodo organizirali.

Po neuradnih podatkih sta vnovično organizacijo salona po dveh letih podprli le dve znamki. Že lani so imeli sodelujoči precej pripomb nad primernostjo Gospodarskega razstavišča v Ljubljani, ki je precej zastarelo in zagotovo neprimerno za organizacijo takih dogodkov. Lani so nekatere znamke svoje avtomobile predstavljale kar v priložnostnih šotorih. Očitno bo prihodnost slovenskega avtomobilskega salona v prihodnje izziv tudi za Mestno občino Ljubljana.”Živi bili pa videli”

Robert Hočevar-Hoč

 

.

 

 

 

Please follow and like us: