Bencinski servisi z omejitvami

 

Bencinski servisi zapirajo svoje lokale. Petrolovi ob tem zapirajo tudi obrate za pripravo hrane in svoje večje trgovine.

Ob zadnjih vladnih ukrepih za omejevanje širitev okužb s koronavirusom se bo zato začasno močno spremenilo tudi njihovo poslovanje.  Klasičnemu plačevanju goriva se je mogoče izogniti tudi z uporabo aplikacij in z plačilom z kartico na točilnem mestu samem(nekateri servisi imajo to možnost).

Pred dnevni smo tako na bencinskem servisu Petrol na Celovški cesti v Ljubljani že lahko opazili, da so na prodajnih mestih namestili zaščitna stekla, s katerimi so prodajalce zaščitili pred okužbo s strani kupcev in obratno. Na bencinskih servisih Petrola so že pred časom namestili tudi dozirnike za razkuževanje rok.

S ponedeljkom so sicer na Petrolu uvedli še dodatne ukrepe. Tako so na vseh bencinskih servisih po državi začasno zaprli vse gostinske lokale, do nadaljnjega pa bodo zaprte tudi štiri trgovine HopIN v Ljubljani, Mariboru, Kranju in Celju. Na bencinskih servisih, ki bodo ostali odprti bodo medtem ukinili pripravo sveže hrane, poleg goriva pa bo moč kupiti le prehrambene in druge nujno potrebne izdelke za vsakdanjo rabo.

Pazite na higieno !!!

Raziskave kažejo, da so mnoga mesta na bencinskih servisih tudi v času, ko  ne razsaja virusna pandemija, polna najrazličnejših bacilov.  Na bencinskih črpalkah se poskušajmo najbolj izogibati kljukam vrat, pipam za točenje goriva, kljukam straniščnih vrat, hladilnikom in podobno. Izogib seveda ni mogoč, zato pa je toliko bolj nujna ustrezna skrb za higieno rok-uporaba rokavic.

Ročka pipe za točenje goriva je tako lahko bistveno bolj »umazana« kot si to lahko predstavljamo.

Please follow and like us: