Odpoved tudi v prvenstvu WRC

Zaradi izrednega stanja na Portugalskem in še hujšega v Italiji okoli corona virusa so potekale obsežne razprave, v katerih so sodelovali nacionalni organi obeh držav, FIA in promotor WRC. S soglasnim soglasjem vseh strank sta organizatorja Automóvel Club de Portugal (ACP) in Automobile Club d’Italia (ACI) zahtevala odlog njunih dirk.

Vodafone Rally de Portugal, peta dirka svetovnega reli prvenstva FIA, bi moral biti v Matosinhosu od 21. do 24. maja. Rally Italia Sardegna, šesti krog, naj bi bil na Sardiniji od 4. do 7. junija.

vir:rallydeportugal

Predsednik AKP Carlos Barbosa je dejal:

“Vsem našim podpornikom in partnerjem se želimo zahvaliti za razumevanje in se veselimo, da jih bomo pozneje pozneje sprejeli v Matosinhosu.”

Predsednik ACI Angelo Sticchi Damiani je dejal:

“Avtomobilski klub d’Italia, kot zveza italijanskih dirk in kot organizator Rally Italia Sardegna, se z FIA in  z promotorjem WRC pogaja, da bi določili nov datum za dogodek velikega prestiža in velikega zgodovinskega pomena. ”

WRC Promotor in FIA še naprej natančno spremljata stanje v prizadetih državah zaradi prihodnjih dirk, pa tudi domačih držav WRC ekip in vseh tekmovalcev.

Direktor WRC Promotorja Oliver Ciesla je povedal:

“Vse strani si bodo prizadevale za določitev možnih nadomestnih datumov za preložene dirke pozneje v sezoni, če se bodo razmere COVID-19 izboljšale, upoštevajoč logistiko prvenstva, zmožnost tekmovalcev, da ponovno potujejo, in sposobnost organizatorjev, da se pripravijo na izvedbo dirk WRC.”

Vsi ljubitelji avtomoto športa močno upamo, da se bo izpeljalo vsaj nekaj dirk v tem “viroznem” letu 2020.

 
Please follow and like us: