Kot vemo je Republike Slovenije izdala ukrep, s katerim je v Sloveniji do nadaljnjega prepovedano opravljati tehnične preglede vseh vrst vozil, kar pa posledično pomeni tudi prepoved izvajanja registracij vozil.Podoben ukrep pa je vlada v želji po čim večji omejitvi gibanja državljanov sprejela nov sklep, po katerem je od 18. marca od polnoči pa vse do 16. aprila prepovedano upravljanje dejavnosti izobraževanja kandidatov za voznike, ne glede na to, ali gre za nove voznike, ali pa posameznike, ki želijo opravljati izobraževanje za druge vozniške kategorije.

vir: vozniski-izpit.com

Zgoraj omenjeni ukrep tako prepoveduje tudi opravljanje izpitnih voženj in izdajo novih dovoljenj, hkrati pa tudi obnovo obstoječih dovoljenj oziroma dovoljenj, katerih veljavnost bo potekla v prihodnjih dneh. Na vladi ob tem mirijo, da bo, podobno kot pri podaljšanju registracij vozil tudi v tem primeru uvedeno samodejno podaljšanje vozniških dovoljenj. Tako se bo rok za podaljšanje dovoljenj, ki bodo potekla do 16. aprila podaljšal za mesec dni in bo trajal do 16. maja.

V veliki večini lastniki avtošol pozdravljajo ta ukrep, zavedajo pa se, da zna večje nevšečnosti povzročiti predvsem večjim avtošolam. Te imajo zaradi večjega števila zaposlenih in morebitnih kreditov oziroma lizingov za vozila tudi višje mesečne stroške.Kako se bo vlada odzvala na nastalo situacijo v državi pa je vprašanje.

 

Please follow and like us: